Vaargebieden cruises

Hieronder vind je de verschillende cruise vaargebieden en landen.

Afrika

Migrerende gnoes, bloeiende baobabbomen, uitgestrekte savannen en een trotse, vriendelijke bevolking. Nergens is de natuur mooier en wilder dan op het Afrikaanse continent en nergens komt u dichter bij de oorsprong van het leven dan hier. Een cruise langs landen als Kenia, Tanzania en niet te vergeten Zuid Afrika laat zich uitstekend combineren met een weekje bijkomen in de warme, azuurblauwe wateren van de Indische oceaan. Wat te denken van namen als de Malediven, Mombassa en Madagaskar? De ultieme combinatie van avontuur en ontspanning en het hele jaar door mooi, vooral tijdens onze wintermaanden!

Alaska

Het land van de bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Het land ook van de dieren, zoals beren, adelaars, walvissen en zeeleeuwen. Alaska zal u ongetwijfeld ontzag inboezemen, in het bijzonder als u aan dek van uw cruiseschip staat en u bij wijze van spreken bijna één van die majestueuze gletsjers kunt aanraken! Vanuit de aanloophavens kunt u diverse excursies maken om optimaal van het natuurschoon te genieten. Van tours per helikopter of watervliegtuig tot wildlife excursies per boot om op zoek te gaan naar walvissen. En wilt u wat meer van dit adembenemende stukje van de wereld zien, dan bieden sommige rederijen u ook nog de mogelijkheid om een landverblijf in of bij nationale parken zoals Denali en Mt. McKinley te koppelen aan uw cruise. Land zonder grenzen. Waar de dieren in de meerderheid zijn en waar het in de zomer om middernacht nog licht is. Land van bergen, gletsjers, beren en walvissen. Alaska. U moet het gezien hebben.

Australië | Nieuw Zeeland

Perth en Melbourne, the bush en the outback, een fascinerende flora en fauna en niet te vergeten de rijke cultuur van de Aboriginals, dit is het prachtige Australië! Dit continent vermengt moeiteloos een hip en bruisend stadsleven zoals in Sydney met prachtige excursies door het eindeloze, roodgekleurde achterland. En dan is er nog het Great Barrier Reef! Een unieke bestemming die uitstekend te combineren valt met een cruise langs het sprookjesachtige Nieuw Zeeland. Dit eilandenrijk heeft een prachtige, unieke natuur, zo is dit het enige land waar bijzonder gitzwart koraal te vinden is. En dan is er naast de mengeling van culturen die mee zijn genomen door westerse immigranten ook nog die ándere oude cultuur, die van de Maori’s. Onvergetelijk!

Azië

Geen bestemming kent zo’n rijke mix van cultuur, natuur, religie en volkeren als Azië. Hier vindt u de prachtigste stranden, idyllische baaien, een heerlijk klimaat en de verrukkelijkste keukens. Waar u ook gaat, de ontdekkingsmogelijkheden zijn eindeloos. China, India, Thailand, Maleisië, Indonesië en Singapore, allemaal landen met een geheel eigen cultuur en charme. Geen dag zal hetzelfde zijn, want de verschillen zijn enorm! Denk eens aan de bruisende stadscentra van Singapore of Hong Kong en vergelijk dat eens met kleine, authentieke vissersdorpjes waar de vissers ’s nachts met hun bootjes uitvaren. En dan zijn er de fenomenale tempelcomplexen en imposante natuur. Tijdens de door u uitgekozen cruise zult u kunnen genieten van de mooiste contrasten die dit grootste continent ter wereld rijk is.

Canada | New England

The city that never sleeps, New York, is een perfect uitgangspunt voor een heerlijke cruise langs de culturele steden van de Amerikaanse Oostkust. Hier vindt u steden die essentieel zijn geweest voor de stichting van de USA. Door middel van een cruise kunt u dan ook uitstekend kennismaken met een stukje koloniale historie, de typische New England cultuur en de tientallen eilandjes voor de kust. De mooiste tijd voor een cruise langs dit gebied is onmiskenbaar de herfst, wanneer het hier perfect genieten is van de Indian Summer: heerlijke temperaturen terwijl de bomen uitbarsten in een symfonie van alle schakeringen rood, geel en groen. Prachtig tot ver in het Canadese Nova Scotia, waar een bezoek aan het westelijke Halifax zeker de moeite waard is. En liefhebbers van kreeft kunnen hier hun hart ophalen!

Canarische Eilanden

Omdat de temperatuur op de Canarische Eilanden slechts zelden onder de twintig graden komt, is het de locatie bij uitstek voor mensen die de Nederlandse winter willen ontvluchten. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer honderd kilometer buiten de kust van Marokko. De Canarische Eilanden bestaat uit zeven eilanden en met name Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote zijn populaire cruise en toeristische bestemmingen. Naast de fraaie stranden zijn de soms vulkanische landschappen erg bijzonder om te zien.

Caribbean

De Caribbean is één van de meest populaire cruise bestemmingen. Witte, uitgestrekte zandstranden, een azuurblauwe zee, wuivende palmen en swingende eilanden. Vaart u naar het oostelijk deel van de Caribbean dan bezoekt u bijvoorbeeld Sint Maarten, St. Lucia en Martinique, terwijl het westelijke gedeelte Grand Cayman, Jamaica en Mexico omvat. Uw vertrek- en aankomsthaven is meestal Miami of Fort Lauderdale, beide Amerikaanse badplaatsen met gezellig drukke boulevards, winkels en restaurants. Ideaal om een paar dagen extra te verblijven voor of na uw cruise. Vanuit San Juan, Puerto Rico doet u het zuidelijk deel van de Caribbean aan met havens als Barbados, Curaçao en Aruba. Ook vanuit Aruba bieden rederijen een cruise aan die gecombineerd kan worden met een strandvakantie in een prachtig hotel. En het klimaat is het gehele jaar door aangenaam! Witte zandstanden, een azuurblauwe zee, wuivende palmen en een charmante bevolking. Dat is de Caribbean op zijn best.

Europa

Europa, de oude wereld, biedt iedereen die een cruisevakantie wil maken een veelheid van mogelijkheden. Zonliefhebbers nemen de Canarische Eilanden op in hun reisschema. Cultuurzoekers die ook van de zon houden, gaan voor de Middellandse Zee met eventuele uitstapjes naar de Noord Afrikaanse kust en de Zwarte Zee. Liefhebbers van natuur die met een paar graden minder genoegen nemen kiezen voor Noord Europa met de Noorse Fjorden en de mooie steden aan de Oostzee. Degenen die het dichter bij huis zoeken boeken een cruise langs Groot Brittannië of de West Europese kusten en varen over de Noordzee en Atlantische Oceaan. Frankrijk heeft juwelen langs haar kust. Denk eens aan het rotseiland Saint Malo of wijnstad Bordeaux. Vaar door het Kanaal en zie tegelijkertijd de Franse en Engelse kust. Misschien doet uw cruiseschip wel het kanaaleilanden Guernsey aan. Bij Spanje denken we direct aan de Middellandse Zee kust. Maar de Noord Spaanse kust is minstens zo interessant. Denk aan de mooie havenstad La Coruna of aan Bilbao met zijn beroemde Guggenheim Museum. Portugal vanaf zee is heel fraai. Legt u aan in Porto of Lissabon dan kunt u genieten van de mooie bouwwerken van Eiffel. Of misschien gaat u wel port proeven of naar de beroemde bibliotheek van Coimbra.

Groenland | IJsland | Spitsbergen

Een cruise naar Groenland, IJsland en Spitsbergen is één van de meest bijzondere cruise vakanties die er bestaan. Spitsbergen ligt een kleine 600 meter boven Noorwegen en is een waar paradijs voor de natuurliefhebber. De eilandengroep is voor de helft bedekt met gletsjers en het wildleven is er imponerend. Groenland blijft een mythische bestemming, het eiland beslaat qua oppervlakte het grootste deel van Europa en telt slechts 60.000 inwoners. Wie de kou durft te trotseren kan oog in oog komen te staan met bijzondere wilde dieren als de ijsbeer. Ontdek IJsland met zijn maanlandschappen, eeuwige gletsjers, onstuimige watervallen, vulkanen en geisers; de ideale bestemming voor zij die een natuur willen ontdekken die nog steeds in vorming is, het laatste land van Europa dat door de mens werd bevolkt.

Groot-Brittannië

Vanaf het moment dat de krijtrotsen van Dover in beeld komen is het duidelijk, Engeland is een bijzonder land. Deze indruk verandert niet naarmate u meer van Groot-Brittannië te zien krijgt. De Schotse hooglanden zijn ongerept en een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Europa. In het noorden van Engeland strekken prachtige heuvellandschappen zich kilometers ver uit. Ierland is een land met eveneens schitterende natuur en een compleet eigen cultuur. Leer de tradities en muziek kennen in de pubs of tijdens een van de vele festivals.

Hawaï

Alleen de namen van de eilanden in de Pacific Ocean al roepen de meest idyllische beelden op. Hawaï, Tahiti, Polynesië. Dit zijn de verloren gewaande paradijsjes van onze planeet. De wateren rond Hawaï, Maui en Molokai zijn zelfs van zo’n bijzondere schoonheid dat het hele gebied kortgeleden tot Nationaal Park werd uitgeroepen. In Tahiti proeft u de wereld van de Franse kunstenaar Gauguin. En Bora Bora is niet voor niets één van de populairste bestemmingen voor huwelijksreizen van de rich and famous. Een cruise is verreweg de meest comfortabele en praktische manier om deze eilanden te bezoeken. En het weer? Dat is het hele jaar door fantastisch!

Mexico

Mexico heeft enorm veel te bieden! De prachtige overblijfselen van de vergane Tolteekse en Maya cultuur bijvoorbeeld. Zo kunt u vanuit Los Angeles of San Diego prachtige cruises maken langs dit bijzondere gebied. Mexico is een aantrekkelijke bestemming, waarbij een bezoek aan geliefde badplaatsen als Puerto Vallarta en Acapulco niet mag ontbreken.

Middellandse Zee

Kiest u voor een cruise in de Middellandse Zee dan kiest u voor een zonnige cruise waarbij u niet ver hoeft te reizen. Inschepinghavens zoals Barcelona, Venetië en Genua liggen betrekkelijk dichtbij. In het Westelijk gedeelte vindt u o.a. pittoreske havenplaatsen als Portofino en La Rochelle en interessante hoofdsteden als Lissabon en Rome. In het Oostelijk deel vormen Griekse bestemmingen als Mykonos en Rhodos een hoogtepunt evenals de opgravingen in Ephese vanuit Kusadasi. Ook kunt u de bruisende metropolen Athene en Istanbul bezoeken. Een ieder komt aan zijn trekken, of u een zonaanbidder of cultuurliefhebber bent. Zon, zee en natuur. Cultuur, geschiedenis en architectuur. Een mediterrane sfeer. Deze combinatie is wat een Middellandse Zee cruise zo aantrekkelijk maakt.

Midden Oosten

Enorm in opkomst zijn cruises langs de mysterieuze plaatsen van het roemrijke Midden Oosten. Steeds meer cruise vakantiegangers ontdekken de geneugten van deze bijzondere wereld. Zo kunt u sinds kort een bezoek brengen aan het geheimzinnige Libië, land van woestijnen en oases. In Egypte kunt u niet alleen kennismaken met de gastvrije islamitische cultuur, maar ook met de stille getuigen van de fascinerende oude Egyptische wereld. Enorm in opkomst is Dubai, en wij weten waarom! Nergens anders vindt zo’n harmonieuze versmelting plaats van de oude, rijke woestijncultuur en modern vakantiecomfort. Bezoek een oude soek, een Arabische markt, of sla uw slag op de goudmarkten! Dubai is dé vakantiebestemming van de toekomst die vooral in onze wintermaanden garant staat voor zonovergoten dagen en zwoele nachten.

Noorse Fjorden | Noordkaap

Een fascinerend cruisegebied. De schitterende natuur van de Noorse Fjorden kunt u combineren met het aanschouwen van de Middernachtszon op weg naar de Noordkaap en met een bezoek aan interessante havensteden als Bergen en Trondheim in Noorwegen. Natuurschoon in de Noorse Fjorden en kunst, cultuur en geschiedenis in de Europese hoofdsteden.

Oostzee

Vaart u naar de Oostzee dan valt St. Petersburg in Rusland u ten deel. Een excursie brengt u naar de wereldberoemde Hermitage en naar het Winterpaleis. Sommige schepen verblijven hier 2 dagen, zodat u zelfs nog meer van deze interessante bestemming kunt zien. De Scandinavische hoofdsteden Stockholm, Helsinki en Kopenhagen zijn ook meestal in het vaarschema opgenomen. Kunst, cultuur en geschiedenis in de Europese hoofdsteden en in St. Petersburg.

Panamakanaal

De passage van het 80 kilometer lange Panamakanaal, de verbinding tussen de Atlantische en Stille Oceaan, is uiteraard het hoogtepunt van uw cruise. U passeert de sluizen van Gatun waarbij het schip aan weerszijden wordt voortgetrokken door elektrische locomotieven. Het hoogteverschil is 51 m. Daarna vaart het schip over het meer van Gatun om vervolgens de sluizen van Pedro Miguel en Miraflores te passeren met een hoogteverschil van 26 m. Bij een gedeeltelijke passage van het Panamakanaal keert het schip in het meer van Gatun weer terug om via de sluizen van Gatun in de Atlantische Oceaan te arriveren. De passage door het Panamakanaal betekent een dag aan dek of op het balkon van uw hut om dit door mensenhanden gemaakte wereldwonder te aanschouwen.

Transatlantisch

Bent u een echte liefhebber van het cruisen? Van dagen op zee waarbij het fenomeen ’tijd’ een heel andere dimensie lijkt te krijgen en waarop u met volle teugen kunt genieten van al het goede aan boord? Dan zijn de transatlantische cruises in de voor en naseizoenen iets voor u. Dat zijn de momenten waarop cruiseschepen van het ene naar het andere werelddeel trekken, van zomer naar winterbestemming en andersom. Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u van Amsterdam vertrekken richting de Middellandse Zee, waarbij u onderweg prachtige plaatsen aandoet als het Bretonse St. Malo, Bordeaux, Biarritz en Lissabon. Maar ook is het mogelijk om van Gibraltar de grote oversteek te maken naar de Caribbean, of zoals u wilt vice versa. Bijzonder!

Wereld

Wie droomt er niet van om eens in het leven die hele bijzondere wereldreis te maken? Om de wereld full circle te bevaren en van de ene in de andere cultuur te duiken, genietend van alle luxe van uw tijdelijke thuis, uw varende hotel? Iedereen die ooit zo’n epische reis heeft gemaakt, raakt er niet over uitgepraat! Geen wonder, want wie kan u navertellen dat ze op één reis Dakar, Kaapstad, Dubai, Mumbai, Singapore, Sydney, Santiago de Chili, Vuurland, Rio de Janeiro en de Bahama’s hebben gezien? Er zijn verschillende routes met verschillende toprederijen mogelijk en u kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld gewoon een heel jaar weg te zijn! Bij terugkomst zult u zich met recht een doorwinterde wereldreiziger kunnen noemen!

Zuid Amerika

Dans de tango op een hoek van één van de straten van Buenos Aires een parel van koloniale architectuur, ontdek de prachtige Chileense fjorden die zich met gemak kunnen meten met de Noorse, maak de mooiste excursies door Patagonië, bezoek het onherbergzame zuidelijkste puntje van dit continent, Vuurland, of treed binnen in de geheime schoonheid van Ecuador. Zuid Amerika’s schatkist aan prachtige bestemmingen is tot aan de nok toe gevuld! Wat te denken bijvoorbeeld van swingend Brazilië, waar de samba dag en nacht voor een zinderend ritme lijkt te zorgen? Rio de Janeiro, São Paulo en het smaragdgroene Amazonegebied, u kunt het allemaal met de cruise van uw keuze ontdekken! Mocht u zo zuidelijk mogelijk willen gaan, houd er dan rekening mee dat onze wintermaanden hun zomermaanden zijn.